Menu

FlyerHBD HazartVoor2de kwartaal2022lowresHet Bewegende Ding in galerie HazArt Soest

Veertien beeldend kunstenaars reageerden enthousiast op de vraag van de Nederlandse Kring Van Beeldhouwers hun bewegende kunstobjecten te tonen in Galerie HazArt in Soest. Deze tentoonstelling draagt de titel Het Bewegende Ding en is te zien van zondag 3 juli tot en met zaterdag 24 september 2022.

Het Bewegende Ding toont kunstwerken die in beweging gezet worden door menskracht of elektriciteit en kunstwerken die sterk de suggestie van beweging in zich dragen. De voorafgaande tentoonstelling was getiteld Het Ding, de kinetische kunstwerken van Het Bewegende Ding veranderen van vorm als de tijd verstrijkt en voegen zo de vierde dimensie toe; het zijn ‘vierdimensionale’ voorwerpen.

De beeldhouwers en ontwerpers tonen werken die deze vierde dimensie laten zien. Laat u meevoeren door de blinde agressie van de vuistslag’, luchtgraaien of balgrijpen van een viervlak. Beleef de betoverende werking van dennennaalden, zelfrollende wielen en stuiterballen en sla-je-slag…

Wat Het Bewegende Ding, samenstelling Dick Simonis en Frank Porcelijn

Waar Galerie HazArt, Pimpelmees 3, 3766 AX Soest

Wanneer 3 juli tot en met 24 september 2022; opening 3 juli om 15.00 uur

Wie bert gort/dick simonis/ine van son/jasper schep/jos verschaeren/linda verkaaik/martin spanjaard/merel holleboom/mieke van den hoeven/ninette koning/peter jansen/roland de jong orlando/wim van den camp/wicher meursing

Wat meer

Tijdens de expositieperiode worden activiteiten georganiseerd. Er zal een kunstenaarsmaaltijd zijn, Merel Holleboom demonstreert haar Tekenmachine en exposanten lichten hun werk toe.

Kijk voor de actuele lijst en aanvullende informatie op www.NKvB.nl en www.hazart.nl

De video van de opening is hier te bekijken