Menu
Rijnstate zoekt kunstenaar voor verfraaiing Dialysecentrum Rijnstate Arnhem

Als je nieren niet meer goed werken merk je pas hoe belangrijk ze zijn. In Nederland geldt dit voor ongeveer 60.000 mensen. Werken je nieren minder dan 10%, dan is het enige wat helpt een niertransplantatie of dialyse. In totaal zijn er in Nederland ruim 6.000 dialysepatiënten. Jaarlijks overlijdt circa 20% van het totale aantal dialysepatiënten.

Met kunst naar een prettiger omgeving voor dialysepatiënten Rijnstate Arnhem
De kwaliteit van de zorg in het Dialysecentrum in Arnhem is uitstekend; de ruimtes zijn nog niet optimaal ingericht. Vanuit het ziekenhuis wordt de afdeling flink opgeknapt. Om een aantal van deze ruimtes te verfraaien, zodat ze prettiger zijn voor de patiënten, zoeken we een kunstenaar die hier een bijdrage aan kan leveren. Dialyse is een afdeling in een ziekenhuis. Dat betekent een werkomgeving die levendigheid met zich meebrengt in de vorm van apparatuur, planborden en menselijke activiteit. We zijn op zoek naar een kunstenaar wiens werk in zo’n omgeving juist goed tot z’n recht komt. Een kunstenaar die bereid is zich te verdiepen in de afdeling en in staat is werk te realiseren dat zich voegt in de ruimte maar artistiek gezien opvallend is. De wanden van de gangen en de wachtruimte zijn mogelijke plekken voor een kunsttoepassing.

Doe mee met de actie ‘Kunstenaar gezocht’ en meld je aan vóór 18 oktober!

Het Rijnstate Vriendenfonds heeft een budget van € 2.500,00 ter beschikking gesteld voor deze kunstwerken en vanuit het kunstbudget van Rijnstate wordt hier € 2000,00 aan toegevoegd. Ben jij de kunstenaar die we zoeken en kun jij het verblijf voor dialysepatiënten aangenamer maken? Bijvoorkeur nog dit jaar? Stuur dan vóór 18 oktober 2013 een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met in het onderwerpveld het woord Dialyse. In de mail plaats je een link naar een site, blog of anderszins een adres waar informatie te vinden is over je werk. Geen afbeeldingen, lange verhalen of bijlages bij de mail. Gezien de snelheid van de actie volgt er ook geen uitgebreid antwoord van onze kant. Via deze website en via Twitter en Facebook zullen we uiterlijk 8 november de naam van de door de selectiecommissie gekozen kunstenaar bekend maken.

Lees verder op: Rijnstate Vriendenfonds

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij Mirjam Geelink, kunstcoördinator Rijnstate, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 088 – 005 8229.
Bekijk de huidige kunstcollectie van Rijnstate op de Kunstwebsite van Rijnstate