Menu

Pracht in de gracht - Lustrumeditie juni t/m begin september 2013

Ontwerp: uiterlijk 12 november 2012 bij het secretariaat van Pracht in de Gracht.

Zaltbommel is een schilderachtig vestingstadje aan de Waal, met een prachtige gracht als onderdeel van de verdedigingswerken. Om het jaar wordt deze gracht omgetoverd tot een openluchtmuseum. Diverse kunstenaars zullen dan speciaal voor deze omgeving kunstwerken maken die spectaculair, opvallend of ingetogen zijn. Kunstwerken die voor iedereen zichtbaar zijn en waar iedereen een mening over mag hebben.

Vijfde editie van hét buiten kunst evenement in Zaltbommel

Na vier succesvolle edities zal de vijfde in 2013 plaatsvinden. Ondanks de recessie is er al vanuit verschillende hoeken interesse getoond, zowel van deelnemers als van sponsoren.
In de komende editie zal het bestuur van Pracht in de Gracht in het bijzonder jong aanstormend creatief talent een kans geven. Voor het meest prestigieuze en verrassende ontwerp wil Pracht in de Gracht dan ook een prijs uitloven.

Aan de Marten van Rossemsingel  53 is tijdens het evenement een beeldentuin annex informatiecentrum ingericht. Van verschillende ‘Pracht in de Gracht’ kunstenaars wordt ander werk geëxposeerd. Ook is er informatie beschikbaar over de  kunstenaars en zijn er plattegronden, brochures  en  ansichtkaartenmapjes verkrijgbaar.

Informeer naar de mogelijkheden voor een wandeling met gids. Beeldentuin geopend in de weekenden en tijdens de kunstroutes BKR en KKK en de open-atelierdagen van Janneke Hillenaar.
Of op afspraak: 0418 514488, of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Financiën:

1. Wij streven ernaar deelnemers een vergoeding (huur) te betalen van minimaal € 400,-. De hoogte van de vergoeding en het beschikbaar stellen van een aanmoedigingsprijs is evenwel afhankelijk van het ontwerp en de te ontvangen subsidies en sponsorgelden.

2. Het kunstwerk blijft eigendom van de kunstenaar.

www.prachtindegracht.nl

nb: volledige voorwaarden ook te verkrijgen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.