Menu

Stichting Kunstweek is de organisator van het project Kunst in de Gemeente dat momenteel loopt in zes Nederlandse gemeenten.

Bij Kunst in de Gemeente zoeken deelnemende gemeenten elk jaar beeldhouwers uit hun regio die zich willen aanmelden om in aanmerking te komen voor het exposeren van een beeld op een sokkel in hun gemeente. Uit alle aanmeldingen kiezen dan de inwoners en een vakjury de winnaar. De winnaar krijgt een vergoeding van € 3000 en een jaar lang staat zijn/haar beeld in de schijnwerpers. Meer informatie vindt u op www.kunstindegemeente.nl

Ongetwijfeld zijn er leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers voor wie dit project interessant is.

De gemeenten die deelnemen en een nieuw kunstwerk krijgen zijn Gilze en Rijen, Stein, Vlaardingen, Pijnacker-Nootdorp, Maasdriel en Zaltbommel.

20200516Call for artists KriterionOproep voor Kunstenaars- Expositie ‘Autonomie?! In filmtheater Kriterion (Amsterdam)

We nodigen makers uit werk in te sturen voor het 75-jarige jubileum van filmtheater Kriterion in Amsterdam. Voor de studenten die Kriterion sinds 1945 runnen is ‘autonomie’ steeds een belangrijk ideaal geweest. In het jubileumweekend willen we dit thema dan ook uitgebreid in vraag stellen, onderzoeken, ter discussie stellen, eren en vieren.

Wij zijn op zoek naar vijf kunstenaars die in hun werk of methode een dialoog rond ‘autonomie’ aan gaan. Dit kan op honderden verschillende manieren geïnterpreteerd worden: autonomie als thema , autonomie in stijl of methode, een gebrek aan autonomie, autonomie als vrijheid,  autonomie als verzet. Wij zijn geïnteresseerd in alle vormen die dit begrip aan kunnen nemen in kunst en in de wereld daaromheen.

 

Wij aanvaarden  allerlei soorten media (schilderen / video / geluid / installaties / performance / sculptuur etc.) die we in het pand tentoon kunnen stellen. Afhankelijk van de inzendingen gaan wij aan de slag om een programma samen te stellen waarin we ongeveer vijf werken van verschillende makers laten zien. We aanvaarden zowel oud, nieuw en ongezien werk.

Vragen over aanlevering en formats kunnen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Informatie over de geschiedenis van Kriterion: https://www.kriterion.nl/over-kriterion/geschiedenis

DEADLINE: 31 juli 2020

ENTRY FEE: Nee

VERGOEDING: 100,-
AANMELDING: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor aanmelding en vragen

DISCLAIMER: Het is mogelijk dat wij de datum van ons jubileumweekend opschuiven afhankelijk van hoe de corona-maatregelingen er dan uitzien. Kunstenaars behouden in dat geval altijd het recht hun werk terug te trekken.

Kringlid Marina van der Kooi laat ons weten dat ze haar grote atelier in Abcoude wil delen:

Ik laat jullie weten dat ik voor mijn geweldige atelier in Abcoude een medegebruiker zoek. Het hele atelier is 200m2 waarvan ik de helft ter beschikking wil stellen. Het delen van de ruimte zal moeten gebeuren door lappen en zeilen. De ingang en de keuken worden gedeeld. Kosten:  de helft van €700,-. Wie belangtelling heeft kan mij mailen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ActieNKvBmidresDe meeste Kringleden zullen de afgelopen tijd waarschijnlijk veel afzeggingen hebben gekregen. Maar ondanks Corona zijn Jos van den Berg en Marian Meerbeek toch verder gegaan met het organiseren van deze tentoonstelling. Zodat we toch iets hebben om naar toe te werken! Het is voor het einde van de zomer, als hopelijk alles weer een beetje genormaliseerd is....

 

Beelden in de Hof 2020.

12 september tot en met 25 oktober 2020.

 

In 2020 wordt de beeldententoonstelling in het Hofje van Nieuwkoop voor de vijfde keer gehouden. De bezoekersaantallen gaan in de loop der jaren gestaag omhoog; in 2018 hebben  2.300 bezoekers de tentoonstelling bezocht, die om de twee jaar wordt gehouden in de grote classicistische binnentuin van het hofje. De tentoonstelling vindt plaats onder auspiciën van de Haagse kunstenaarsvereniging Pulchri Studio. In 2018 namen ook kunstenaars van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers deel, deze worden ook voor deze editie weer uitgenodigd.

 

De organisatie nodigt u als kunstenaar uit om deel te nemen aan deze lustrum-tentoonstelling, die te bezoeken is van 12 september tot en met 25 oktober 2020.

 

Bekijk voor nadere details het bijgevoegde document: Beelden in de Hof 2020

 

https://docs.google.com/file/d/1h9lkiGGj8hHxCSbZ_gcMb8CCnrLGiSuZ/edit?usp=docslist_api&filetype=msword 

 
202002Schaalsmeerdijk 2 foto Tom KisjesGraag aandacht voor de volgende oproep.
Deelname is gratis en het transport zal in overleg in eigen beheer gaan of via de stichting.
De genoemde reactiedatum (1 februari) is speciaal voor jou als NKvB-leden verlengd. Maar wacht niet te lang met reageren.

Beste leden van het NKVB,
Met de titel "GELOOF " organiseer ik, in samenwerking met een werkgroep en een bestuur, van 5 t/m 27 september 2020 voor de 12 e keer een kunst - en poëzieroute voor stichting Veldwerkexpo Wormerland in de Schaalsmeerpolder en het Wormer- en Jisperveld.
Beroepskunstenaars en Dichters worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze manifestatie. 
Langs de dijken en op verschillende locaties in de Schaalsmeerpolder kan het publiek genieten van kunst en poëzie.
Men kan ook deelnemen aan workshops, rondleidingen en poëzievaartochten op een platte schuit door het veld. 
Mijn wens is om als onderdeel van de route, een " Paradijstuin" te realiseren op het weiland rechts op de foto.
Ik denk aan diverse beelden variërend van organische , abstracte vormen tot  realistische , bewegende of mathematische vormen enz. 
De directeur van Artzaanstad heeft  beloofd de kunst - en poëzieroute te vermelden in de nieuwsbrief en ziet een samenwerking bij belangstelling voor werving bij verhuur en verkoop aan bedrijven en particulieren.   
Stichting Plint neemt GELOOF  mee in haar mei magazine "Dichter. ". De kunst en poëzie die in september
in de polder te zien zal zijn, zal zoveel mogelijk in dit landelijke kwartaalblad aandacht krijgen. 
 
Ik ontvangt graag vóór 1 februari documentatie van maximaal 5 foto's van werk wat beschikbaar is.
Deelname is gratis en het transport zal in overleg in eigen beheer gaan of via de stichting.
Voor vragen ben ik bereikbaar via dit mailadres: jpm.,This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.of 075 - 6425969 of  06- 45059249
zie www.veldwerkexpo.nl voor info over vorige edities.   
 
Met zonnige groet
Joke Konijn 
 
 


20200117doorkijk van rob schreefelBeelden aan de Hoornse kust
 
Stichting In Den Beginne organiseert de afgelopen elf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan. De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,--, afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar. 
 
Heeft u een beeld of beelden beschikbaar die aansluiten bij genoemd thema en wilt u die graag geëxposeerd zien, neem dan contact op met stichting In Den Beginne in Hoorn, bereikbaar via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en telefonisch op 0229-217385. Voor een overzicht van de ku(n)stroute kijk op www.stichtingindenbeginne.nl

F
oto boven: Doorkijk van Rob Schreefel