Menu
Drie NKvB-leden overleden

Zaterdag 3 januari 2015 bereikte ons het bericht dat ons gewaardeerde Kringlid Eva Mendlik op 30 december 2014 is overleden. Tot en met de voorlaatste algemene ledenvergadering was Eva altijd aanwezig en een geziene gast op onze nieuwjaarsbrunches. Eva bleef de beeldhouwkunst trouw, was 54 jaar Kringlid en was een van de liefste leden van onze vereniging. We gaan haar ontzettend missen. 

Op 14 januari bereikte ons het bericht dat een ander zeer gewaardeerd Kringlid Cyril Lixenberg is overleden op 10 januari 2015. Hij exposeerde nog regelmatig, laat een groot oeuvre achter, waaronder monumentale werken op veel plekken in de wereld. Zijn intense humor, de smakelijke verhalen over zijn jeugd in Londen en later als kunstenaar in Amsterdam zullen we heel erg missen. We wensen zijn dochter Dana en zoon Onno, de kleinkinderen en familie heel veel sterkte. Maandag 19 januari vond de crematie plaats op 'De Nieuwe Noorder' in Amsterdam-Noord.

Vrijdag 6 februari 2015 wordt Lucie van der Zijde gecremeerd. Zij was sinds maart 2010 lid van onze vereniging en kwam al snel met plannen om zich in te zetten voor nieuwe impulsen voor de NKvB. Hoopvol had Lucie zich ook ingeschreven en werd ze ook geselecteerd voor deelname aan een geplande NKvB-expositie op Kasteel-Museum Sypesteyn. Haar ziekte en overlijden hebben dat helaas allemaal onmogelijk gemaakt.

Het bestuur van de NKvB wenst de familie en vrienden van deze leden veel sterkte...