Menu
Bijzondere eindpresentaties: 10 kunstenaars die dit jaar afstudeerden aan een kunstacademie of masteropleiding investeerden in hun eindpresentatie door een rentevrije lening af te sluiten. Zij zijn allen geslaagd. Twee van hen kregen een of meerdere prijzen voor hun eindpresentatie. Jan Rosseel presenteerde aan de KABK in Den Haag het boek Belgische Herfst, dat de Bende van Nijvel opnieuw in herinnering roept. Met dit bijzondere en zeer persoonlijke boek, in een kleine oplage gemaakt, viel hij maar liefst twee keer in de prijzen. Eamonn Harnett studeerde af aan de Rietveld Academie in Amsterdam met een intieme en intrigerende performance. Hij won hiermee de Beeldende Kunst GRA Award.
Het Materiaalfonds feliciteert de kunstenaars met hun afstuderen en de prijzen, en wenst hun veel succes met hun verdere loopbaan.

Claudy Jongstra over het Materiaalfonds: Het Materiaalfonds is belangrijk omdat het je als kunstenaar de vrijheid geeft om bijvoorbeeld een bepaalde tijd te nemen voor een onderzoek, zonder dat er meteen een commerciële exponent meedoet. Claudy Jongstra sloot aan het begin van haar carrière een lening af, won in 1998 de Materiaalfondsprijs voor innovatief materiaalgebruik en in 2010 de DOEN | Materiaalprijs. 
Lees op het Materiaalblog wat de kunstenaars Rob Voerman, Misha de Ridder, Falke Pisano e.a. zeggen over het Materiaalfonds.