Menu
120140807een beeld van een penning II copyKunstwerken zweven door Pulchri; Een Beeld van een penning II

In Pulchri zweven beeldjes door de ruimte van de drie voorzalen aan het Lange Voorhout. Van 28 juni tot en met 16 juli exposeren leden van twee kunstenaarsverenigingen, de Vereniging van Penningkunst (VPK) en Pulchri studio, penningen en gerelateerde kunstwerken.

Lopend door de zalen worden bezoekers omringd door hangende kleine sculpturen, die in de hand genomen en betast kunnen worden. In januari, tijdens een try-out tentoonstelling bleek deze opstelling voor bezoekers een enerverende ervaring.

Tentoonstelling Een Beeld van een penning II van 28 juni t/m 17 juli 2014, Pulchri / Voorhoutgalerie Klinkenberg I & II, Den Haag

Penningen, handzame sculpturen, worden gemaakt ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis, een prijs, een herdenking, ter eren van iemand of uitsluitend voor het plezier van de maker. Vaak in de vorm van een rondje met een voor- en achterkant, maar de penningkunst maakt een ontwikkeling door waarin ook nieuwe media zijn intrede doet: 3D, bewegend beeld, geluid, etc.  Om die ontwikkeling te laten zien en om hedendaagse kunstenaars te stimuleren penningen te maken in relatie met hun andere werk organiseert de Vereniging van Penningkunst deze grote expositie.

Deelnemende kringkunstenaars: Nicole Royers, Marieke Geerlings, Eja Siepman van den Berg, Maria van Gerwen, Erica van Seeters, Wicher Meursing, Linda Verkaaik,