Menu

Landart

Langs de adembenend mooie Twingischlucht in het Binntal (Zwitserland –Wallis) heeft beeldend kunstenaar Adri A.C. de Fluiter een landart kunstwerk geplaatst van rolstenen en stukken van boomkronen. Drie steenhopen omsluiten en staan in een rechte lijn langs de afgrond. In de diepte raast de wild stromende rivier en daarbovenuit verrijzen de toppen van besneeuwde bergen.

 

De steenhopen hebben te maken met het gegeven dat veel mensen tijdens grote bergwandelingen stenen op een hoop leggen. De bergbeklimmer wil hiermee aangeven dat hij hoopt ooit nog eens op deze plek terug te keren. De steenhopen in het kunstwerk dagen de langs komende wandelaars uit om ook op deze steenhopen een eigen steen toe te voegen. De felrode bomen verwijzen naar de natuur die beschermd moet worden zodat ook komende generaties van deze schitterende omgeving kunnen genieten.

Naast het werk van De Fluiter is er langs de 2,5 kilometer lange route nog meer landartprojecten gerealiseerd van internationale kunstenaars. In totaal gaat het om 15 kunstwerken. Wild stromend water, kale rotsen, ravijnen en hoge sneeuwbergen zorgen samen met de kunstwerken voor een unieke beleving.

Het project wordt georganiseerd door Landschaftspark Binntal. De titel: Landart 2013.

De opening was op 22 juni j.l. en de tentoonstelling is nog te zien tot 13 oktober. Toegang is gratis en informatie is te vinden op www.landschaftspark-binntal.ch

Informatie ook bij Adri A.C. de Fluiter