Menu
natasja-lucifer-kleinBeeldententoonstelling NKvB derde natuur in het Amsterdamse Bos. Vanaf 12 september tot 1 november 2015 is in het Amsterdamse Bos een nieuwe beeldententoonstelling van leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers te zien. Laat u verrassen door beelden in het landschap, soms weerspiegeld in het water, scherp aftgetekend tegen de lucht of langs een donker bospad. De beelden zijn gemaakt met materialen uit het Bos (download de flyer).

Uitnodiging Opening beeldententoonstelling Amsterdamse Bos
U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de nieuwe beeldententoonstelling ‘Derde Natuur’ in het Amsterdamse Bos, op zaterdag 12 september 2015 van 10.00 – 12.00 uur. De opening vindt plaats bij het eerste beeld, zie bijgevoegde flyer voor de plattegrond en locatie (A). De tentoonstelling duurt tot 1 november 2015.

De organisatie van het Amsterdamse Bos en de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB) organiseren voor het derde jaar een beeldententoonstelling in het Amsterdamse Bos. De kunstwerken zijn zorgvuldig geplaatst, in synergie met hun directe omgeving. Soms verscholen in het water, dan weer hangend in een boom, afgetekend tegen de lucht. Soms ook op een stille, afzonderlijke plek, dan weer midden tussen voet- en fietspaden. De beelden zijn zeer verschillend, maar hebben één overeenkomst: het materiaal is hout uit het Amsterdamse Bos.

De NKvB-kunstenaars: Henk van Bennekum, Imke Beek, Mai Movrin, Marcel Prins, Moniek Westerman, Natasja van der Meer, Ninette Koning 

Het programma
10.00 uur              Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur              Welkom door Jan Heeren, Amsterdamse Bos
10.45 uur              Opening door een vertegenwoordiger van de NKvB
11.00 uur              Wandeling langs de beeldententoonstelling met de kunstenaars

Graag horen wij of u aanwezig zult zijn. U kunt een e-mail sturen naar Roos Waterland, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. (tot 5 september, daarna This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Met vriendelijke groet,
Evert Middelbeek, hoofd Amsterdamse Bos en Klaas Pauw, voorzitter NKvB 


Over de 3de Natuur in het Amsterdamse Bos wordt uitgebreid videoverslag gedaan door Brigitte Bélanger. Bekijk de playlist op YouTube: 3de Natuur tentoonstelling